Žena s vařečkou a muž s plným žaludkem

Zdravím vás, moji milí, opět a zas u dalšího článku. Na začátek si dovolím připomenout to, že se to nám, studentům, už pomalu krátí. A víte co, mně to už ani nevadí, já se totiž do té školy celkem těším...Něco začne, něco skončí... A něco zůstane, a to je téma dnešního článku - žena s vařečkou a muž s plným žaludkem. 

„Manželství je spravedlivé zařízení. Žena musí denně vařit a muž to musí denně jíst.“

- Alberto Sordi

test animated GIF

Možná, že si o mně budete myslet, že můj názor je poněkud zastaralý, ale já můžu se 156% jistotou říct, že je pravdivý a že funguje. Muž má mít prostě plný žaludek a prázdné koule. A ženy by se taky neměly zanedbávat nějakými pokrmy z fast foodu a ani by neměly spoléhat na to, že jim na druhý den maminka něco uvaří. Postarat se o sebe a o svého protějška je jeden z "úkolů" správné ženy.

Jak už asi víte, mí rodiče se rozvedli. To mě donutilo k tomu, abych se naučila a začala dělat takové věci, které bych v plně rozjeté pubertě jinak nedělala. Jednou z nich bylo i vaření,... Nepamtuji si přesně první výtvor, který jsem kdy vytvořila, první hlavní jídlo, které jsem dala okusit i někomu jinému, než mně. Ale vždy to byl dobrý pocit vidět, že mnou uvařený chod prostě chutná. 

Na to, abyste se posunuli trošku dál ve svém vařícím umu, nepotřebujete ani žádné přípravné kurzy, ani desítky přečtených kuchařek pro amatéry. Postačí vám vaše maminky a babičky a budoucí tchýně. Opravdu. Dají vám rady, které nikde jinde nenajdete. Prozradí vám tajemství, které nepíšou v žádné z kuchařek. V neposlední řadě ve vás probudí naději, že ony taky začínaly a nemusíte se něčeho bát...

movie animated GIF

Mám pocit, že některé dnešní dívky vaření řadí do věcí, které jsou dnes tabu. Možná, že by si připadaly už starší a usedlé. Ale já nechápu proč. Možná, že jsou zvyklé na určitý standart od své maminky. Každopádně, je to škoda. Představte si tu svobodu - je jen na vás, co si uvaříte k obědu. Máte chuť na čínu s rýží? Bude číná s rýží! Je libo těstovinový salát? Bude těstovinový salát... Svoboda.

Obrovskou výhodou vlastního vaření je to, že víte jistě, co pokrm obsahuje, na jakém oleji jste smažili, jaká vejce jste použili. V jídelních zařízeních prostě není taková jistota, jako je u vás v kuchyni. Další výhodou je finanční stránka. Zkrátka vám to výjde levněji, když si uvaříte doma. A ušetřit nějakou tu korunku se hodí přece vždycky.

Rychlovka v podobě vepřových nudliček:)

Muffiny pro členy skupiny Lake Malawi, s kamarádkou jsme jim je předali na koncertě :)

Náš předkrm u večeře k ročnímu výročí ♥

Tímto článkem bych vám, především dívkám, chtěla sdělit, abyste se nebály si sem tam doma něco ukuchtit. Taky si uvědomte, že nevaříte proto, abyste se mohly někomu pochlubit, abyste mohly dát fotku na Instagram... Vaříte pro sebe a pro lidi kolem vás. A chlap vždycky ocení, že po příchodu domů ho nebude vítat nejen milující žena, ale také talíř, z kterého ještě sálá teplo. Mějte se rádi, jeste rádi, vařte rádi. 

Jak to máte vy? Vaříte si sami sobě i svému protějšku? Kde jíte raději? Doma nebo v restauraci? Jaké jevaše oblíbené jídlo, oblíbená kuchyně? Co je vaším největším kuchařským fiascem? Podělte se o to s námi v komentářích! :)

 

 

 

Vaše názory

..

plně souhlasím :)

Re: ..

To jsem ráda! :)

....

Od sedmnácti let jsem začala žít se svým prvním partnerem - a logicky jsem tedy i vařila :) Teď jsem vdaná mamina od dvou dětí, takže vaření je na denním pořádku. Pár let jsem žila single, to jsem vařit sama pro sebe odmítala. Stačil mi oběd v jídelně v práci. Jen občas jsem uvařila něco pro spolubydlící. Dřív jsem byla hrdá na to, že umím vařit. Když se to stalo povinností, tak se nadšení trochu vytratilo. Stejně tak mám svázané ruce, co se experimentů týče. Malé děti prostě nesmí jíst kořeněné, pálivé, sóju... A tak jen čekám, až maličko odrostou a budu zase moci vařit něco jiného než "šedou klasiku". Nejraději jím v restauraci, má to pro mne punc slavnostní chvíle. Jako dítě mne rodiče do restaurace nebrali, poprvé jsem se tam dostala asi až v devatenácti letech, proto si to opravdu užívám. Oblíbenou kuchyň mám azerbajdžánskou. A největší kuchařské fiasko? Piškotový dort, který byl absolutně ale absolutně gumový :D Byl natolik nerozbitný, že když se mi skutálel z linky, tak po dopadu na zem se nerozdrobil, nýbrž plynule odhopsal jako míč až do jídelny :D Dodnes nechápu, jak se mi to podařilo...

Re: ....

To chápu, maminky ty experimenty mají asi hodně omezené... To já jsem dneska dělala salát a prostě mi nechutnal. Dělala jsem ho jako vždycky, ale nějak mým chuťovým pohárkům nejel no...
Já mám restauraci jako výjimečné místo, nikdy jsem nebyla v restauraci "jen tak." A užívám si to, jak se o mě číšníci starají, nazdobené jídlo, chutné... Moc rádi tam s přítelem k nějaké příležitosti zajdeme.
Děkuji za komentář a přeji hezký zbytek dne :)

Přidat nový příspěvek

KONTAKTY
                                                                                             Chcete se na něco zeptat? Máte návrh na dotazník, článek? Chcete 
 www.facebook.com/Baauuublog                                           něco zlepšit? Máte zájem o spolupráci? Kontaktujte mě!